Oorsprong Chocolade

  1. Home
  2. Oorsprong Chocolade

Het begon allemaal in 1911 in Wieze, een klein dorpje in België, waar Octaaf Callebout de kleinzoon van een brouwer, werkte aan zijn eerste chocoladerecept. Maandenlang had de fijne geur van de cacaobonen iedereen nieuwsgierig gemaakt. Toen de eerste Finest Belgian Chocolade van Callebout kwam, werd het al snel bekender.

Ambachtelijk, transparant en met de juiste smaak is het vertrekpunt van ons chocolade. De Callebaut chocolade van Chocing Good wordt gemaakt van cacaobonen, wat belangrijke exportproducten zijn voor duizenden mensen in Ghana en Ivoorkust. De liefde en kunde liggen ten grondslag van de unieke Callebaut smaak. Armoede, kinderarbeid en een gebrek aan zuiver water en veilige voeding zijn welbekende problemen. U kiest niet alleen voor Callebout, tegelijkertijd kiest u voor het welzijn van de cacaoboeren, waarbij ook enkel 100% duurzame cacao gebruikt wordt. De chocolade wordt samengesteld door voornamelijk cacao met suiker, cacaobotermulgator: sojalecithen en natuurlijke vanillearoma.

Ingrediënten:

Samenstelling chocola (min. 54,5 % cacao): cacaomassa, suiker, cacaoboteremulgator: sojalecithin, natuurlijke vanillearoma.

Oppervlakte behandeling: E102, E104, E129, E132, E133, E153, E171, E172, E555

Allergenen: Onze chocolade kan sporen van noten, soja, tarwe en melk bevatten.

Voor meer details raadpleeg ons kantoor per email. 

Grondstoffen en duurzaamheid:

Steeds meer consumenten verwachten transparantie en authenticiteit. Ze willen weten wat ze eten, waar het vandaan komt en welk verhaal erachter zit. Vandaag wil zelfs één op de twee klanten weten of het teelt- en verwerkingsproces volgens groene, eerlijke en ethische normen verloopt.

Wij zijn trots om te kunnen melden dat de chocolade die in onze producten wordt verwerkt gemaakt is van duurzaam geteelde cacaobonen.

Het grootste deel van de volledige cacaovoorraad wordt geteeld in West-Afrika, in enkele van de armste streken op de wereld. Het inkomen van de bevolking hangt af van de landbouw en de natuurlijke bronnen. Cacao is een complex gewas met hoge eisen: de juiste omstandigheden, veel verzorging en een speciale groeitechniek.

Callebaut® begrijpt dat deze factoren de toekomst van cacao in gevaar brengen en lanceerde daarom het Growing Great Chocolate™ programma. Door een direct partnership te realiseren met coöperatieven van cacaoboeren wil Callebaut® van cacaoteelt een duurzame bron van inkomsten maken voor de cacaoboeren en hun families.

Wij gebruiken alleen cacao van Cocoa Horizons.

De waardering van www.chocinggood.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 226 reviews.