Food science

Ingrediënten:

Samenstelling chocola (min. 54,5 % cacao): cacaomassa, suiker, cacaoboteremulgator: sojalecithin, natuurlijke vanillearoma.

Oppervlakte behandeling: E102, E104, E129, E132, E133, E153, E171, E172, E555

Allergenen: Onze chocolade kan sporen van noten, soja, tarwe en melk bevatten.

Voor meer details raadpleeg ons kantoor per email. 

Grondstoffen en duurzaamheid:

Steeds meer consumenten verwachten transparantie en authenticiteit. Ze willen weten wat ze eten, waar het vandaan komt en welk verhaal erachter zit. Vandaag wil zelfs één op de twee klanten weten of het teelt- en verwerkingsproces volgens groene, eerlijke en ethische normen verloopt.

Wij zijn trots om te kunnen melden dat de chocolade die in onze producten wordt verwerkt gemaakt is van duurzaam geteelde cacaobonen.

Het grootste deel van de volledige cacaovoorraad wordt geteeld in West-Afrika, in enkele van de armste streken op de wereld. Het inkomen van de bevolking hangt af van de landbouw en de natuurlijke bronnen. Cacao is een complex gewas met hoge eisen: de juiste omstandigheden, veel verzorging en een speciale groeitechniek.

Callebaut® begrijpt dat deze factoren de toekomst van cacao in gevaar brengen en lanceerde daarom het Growing Great Chocolate™ programma. Door een direct partnership te realiseren met coöperatieven van cacaoboeren wil Callebaut® van cacaoteelt een duurzame bron van inkomsten maken voor de cacaoboeren en hun families.

Wij gebruiken alleen cacao van Cocoa Horizons.